fbpx

Medicinski antiage

medicinski antiage

Šta je to medicinski antiage, kolagen i kakve to ima veze sa našim ćelijama?

 Svedoci smo neverovatnom napredku medicine u svim sverama, pa tako i medicinski antiage je danas na nivou dokazanih tratmana koje daju fenomenalne rezultate u podmlađivanju vaše kože.  Kolagen je protein koji je najzastupljeniji u našoj koži (čini čak 70% ukupnih proteina). On daje potporu dermisu i održava čvrstoću kože. Međutim, tokom života se sinteza kolagena smanjuje, zbog čega koža gubi volumen.

Povećana razgradnja vlakana i haotičan raspored rezultiraju oštećenjem kože. Baš iz tog razloga se preporučuje obogaćeni Marine Collagen, zato što je potpuno kompatibilan sa ćelijama kože, povećava njenu elastičnost i daje tonozirajući efekat. 

Kako deluje medicinski antiage tretmani?

Tretman deluje na dva fronta – utiče na stvaranje novog kolagena, zato što sadrži amino-kiseline koje se koriste kao supstrat u dermu i stimuliše ćelije fibroblaste (ćelije vezivnog tkiva), koje učestvuju u sintezi kolagena. 

 

Energy C Mesoestetic – tretman za prvi stadijum starenja kože 

Tretman se izvodi korišćenjem visokokoncentrisanog seruma koji ima dubinski, revitalizujući i antioksidativni efekat. Ojačava ćelijski zid i efikasno ublažava mimičke bore, jer sadrži bogatu dvokomponentnu masku sa hijaluronskom kiselinom i vitaminima C i E. Tretman sprečava prerano fotostarenje, održava tonus i hidrataciju lica, ujednačava boju kože, dok ujedno ublažava fine bore i mimičke linije. Idealan je za osobe kod kojih su se pojavili prvi znaci starosti i osobe sa diskoloričnom, odnosno kožom bez sjaja, a odličan je i kao prevencija fotostarenju. 


Radiance DNA Mesoestetic – najnapredniji globalni anti-age tretman 

Kako bi ćelije kože izgledale mlađe, Mesoestetic je stvorio Radiance DNA liniju. Ovaj, najnapredniji globalni anti-age tretman, štiti i popravlja ćelijski DNK, sprečava buduća oštećenja i usporava prevremeno starenje. 

DNK je kod koji sadrži sve informacije potrebne da se naše ćelije tokom vremena pravilno razvijaju. Međutim, oksidativni stres i spoljni faktori (posebno sunce i 

slobodni radikali), oslabljuju unutrašnje mehanizme kože, oštećujući DNK i debalansiraju ekspresiju određenih gena koji su bitni u borbi protiv starenja. 


Mesorecovery napredna Complex® tehnologija predstavlja jedinstvenu kombinaciju aktivnih sastojaka posebno odabranih zbog svojih antioksidativnih, zaštitnih i DNK obnavljajućih, stimulirajućih svojstava. Studije pokazuju da kombinacija aktivnih sastojaka sadržanih u Radiance DNA liniji stimuliše proliferaciju fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva). Osim toga, ona inkapsulira aktivne sastojke i nepromenjene ih prenosi u najdublje slojeve kože. U svom sastavu i strukturi oponaša ćelijsku membranu, povećavajući mogućnost penetracije i difuzije aktivnihsastojaka i utičenapovršinskeslojevekože, poboljšavajući njen izgled.

Call Now ButtonPOZOVITE