fbpx

LASOFTI DETOX

Zimski period nam donosi mnogo praznika i proslava.

U skladu sa tim premalo spavamo, hranimo se nezdravo, pojačano unosimo slatkiše i visokokalorične namirnice… Međutim, praznici prolaze, ostaje nam manjak energije i višak kilograma.

Kako oporaviti organizam posle praznika?

Za početak, potrebna je detoksikacija organizma. Šta to podrazumeva?

Detoksikacija organizma je vrlo jednostavna, predstavićemo je u par koraka:

1) UNOSITE VIŠE VODE U ORGANIZAM

Često smo preko dana prezauzeti, nemamo dovoljno vremena za sve što bismo želeli, tako da često zaboravljamo na vodu, što dovodi do dehidratacije. Idealno bi bilo da u našoj torbi nađemo malo mesta i za jednu flašicu vode, ukoliko u nju dodamo i par kapi limuna, to je siguran znak da će naše telo biti očišćeno od nagomilanih toksina.

2) VIŠE VOĆA I POVRĆA

Torte, kolače i čokolade koje smo pojeli za vreme praznika, sada je vreme zameniti jabukama, narandžama, kivijem i ostalim voćem koje čini čuda za organizam. Samo jedna jabuka dnevno povećaće energiju u toku dana i učiniti da sve uspemo da stignemo! Naravno, uvek možemo od voća napraviti prirodne sokove, koji su najbolji izbor u ovim hladnim danima.

Evo ga i jedan recept za detoksikaciju naše klijentkinje Biljane sa njenog instagram profila dnevnikmojekuhinje. Sok od celera je najbolji napitak za detoksikaciju. Najbolji način je da propustite stabljike kroz sokovnik i tako automatski dobijate sok. Ukoliko koristite blender, iseckajte stabljike, stavite ih u aparat, procesuirate dok ne dobijete ujednačenu masu, a zatim kroz gazu procedite smesu, da dobijete samo sok. U oba slučaja sok popijte odmah, najbolje ujutru (30 minuta nakon toga nema unošenja hrane)

3) SPAVAJTE VIŠE

Već znamo da je osmočasovno spavanje u toku noći najbolji lek za sve.

Kvalitetan san je najbitniji za prirodnu detoksikaciju organizma, dopušta našem mozgu da se regeneriše i telu da povrati energiju.

Ukoliko ste preko dana preumorni i nemate snage za svakodnevne aktivnosti, pokušajte da legnete da spavate ranije. Čaj od lavande je najbolji lek za nesanicu!

4) IZBEGAVAJTE ALKOHOL

Alkohol slabi koncentraciju i oduzima energiju. 

Više od 90% alkohola se metaboliše u našoj jetri.

Prekomeran unos alkohola može ozbiljno oštetiti funkciju jetre, izazivajući nakupljanje masti i toksina iz organizma.

Svi smo tokom praznika više nazdravljali, ali sada je potrebno skroz izbaciti alkohol iz upotrebe.

5) SMANJITE UNOS KOFEINA

Verovatno ne možete da zamislite dan bez jutarnje kafe, pa onda još minimum dve dnevno, misleći da će ona povećati energiju, a u stvari daje sasvim suprotan efekat!

Prvih nekoliko dana biće teško naviknuti se na smanjen unos kafe, ali kasnije ćete poželeti da ste je i ranije smanjii.

Ovih pet jednostavnih koraka za detoksikaciju organizma, uz naše tretmane tela učiniće da se osećate i izgledate bolje nego ikada!

U našem centru imamo specijalan detox zerona laser, koji u kombinaciji sa presoterapijom, daje najbolje rezultate za izbacivanje tečnosti, štetnih materija i viška masnoće koja se sakupila za vreme paznika.

Više o presoterapiji možete pogledati na našem sajtu – https://www.lasoftibeautycentar.rs/sta-je-presoterapija-limfna-drenaza/ 

U našem Lasofti beauty centru praznična akcija i dalje traje, ukoliko još niste, iskoristite čak 50% popusta na sve laserske tretmane i dovedite liniju do savršenstva!

Call Now ButtonPOZOVITE